html5 templates

KÁPOLNÁTÓL A TURISTAHÁZIG

Sokáig kápolnaként, majd tanyasi iskolaként funkcionált a több mint száz éves épület. Később, sok évtizeden keresztül műtrágya raktárként hasznosították. Az épület nagy részét lebontották, csak a főépület és egy pince maradványai maradtak meg.

Az enyészetre ítélt épületet 1986-ban a 609.sz. Szakmunkásképző Intézet tanárai fedezték fel, majd vásárolták meg diákjaiknak szabadidőközpont létesítése céljából.

Az elkezdődött építkezésnek az 1990-es rendszerváltozás vetett véget. Az állami források beszűkültek, pályázatok híján az épület eladásra került.

Új tulajdonosa 1996-ban a „Virgonc Se” Bajai Ifjúsági Szabadidős Egyesületünk lett. Minden pályázati és támogatási lehetőséget megragadtunk, hogy rendbe hozzuk a szálláshelyet. Főzőkonyhát építettünk és szabadidős közösségi helyiséget alakítottunk ki a tetőtérben. Saját ivóvíz hálózatot létesítettünk 55m talpmélységű kúttal, vas és mangántalanítóval kiegészítve.

Felfestettük a Kéktúra alföldi szakaszának egy részét a Bács-Kiskun Megyei Természetbarát Bizottsággal közösen. Tematikus túravezető képző táborokat szerveztünk. Programjainkban kiemelkedő teljesítményt nyújtó támogatóinkról, segítőinkről neveztük el közösségi tereinket, szobáinkat.

A mintegy 50 főt befogadó épület mai formáját az Európai Unió és a Magyar Köztársaság Kormánya az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében nyújtott támogatásából alakítottuk ki. 

INFORMÁCIÓ
www.osukosd.hu
www.facebook.com/osukosd

ELÉRHETŐSÉGEK
Email: osukosd@gmail.com
Telefon: +36 30 579 52 50
Telefon: +36 30 213 86 30

ELÉRHETŐSÉG

  • Szálláshely: Ósükösd Turistaház
  • Cím: 6346 Sükösd, Tanya 23.
  • GPS koordináták: N46.3015 E18.9411
  • Ház távolsága Budapesttől 160 km, Bajától 18 km.

Köszönjük üzenetét! Hamarosan jelentkezünk.